Resim bölümü öğrencileri ve öğretmenleri, derslerde yaptıkları çalışmalardan örneklerin yer aldığı harika bir sergiye imza attılar.Sergimizin düzenelenmesinde emeği geçen herekese teşekkür ederiz.

Nis

Diyarbakır Güzel Sanatlar  Lisesi olarak bahar şenliğimiz düzenlendi. Şenlikler kapsamında öğrencilerimizin tamamının katıldığı  etkinlikler yapıldı. Bu etkinlikler çerçevesinde her sınıf düzeyinde halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı vb. yarışmaları yapıldı.Müzik öğrencilerimiz tarafından mini bir konser verildi.Şenliğimizde Değerli Sanatçımız Ferat ÜNGÜR sahne aldı.

Şenliklerde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Türkiye Kas Hastalıkları Derneğinin Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan "Engelsiz Bir Dünya İçin" adlı resim yarışmasında Türkiye birincisi olan 11. Sınıf öğrencimiz Cihan TAYLAN, Okul Müdürümüz Hanifi ÇAÇAN ve Resim Bölümü Zümre Başkanı S.Aziz TİLKİ İl Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Feysel TAŞÇIER tarafından makamına kabul edildi.

Nis

Resim Bölümü 11.sınıf öğrencilerimizden Cihan TAYLAN   ´´ Engelsiz Bir Dünya İçin´´ konulu resim yarışmasında Türkiye 1.´si olmuştur.Öğrencimizi ve Resim Bölümü öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Aşık Veysel Şatıroğlu (1894–1973)

25 Ekim 1894´te Sivas´ın Şarkışla ilçesi Sivrialan köyünde dünyaya geldi. 21 Mart 1973´te yine Sivrialan´da yaşamını yitirdi. Çocukken çiçek hastalığı yüzünden bir gözünü, daha sonra bir kaza sonucu diğer gözünü kaybetti. Saz çalmayı öğrendi.

Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Emrah, Dadaloğlu gibi halk ozanlarından etkilenerek türkü yorumu ve sazda ustalaştı. İki kez evlendi. 7 çocuğu oldu. Anadolu´yu kent kent dolaşıp şiirlerini sazıyla seslendirdi. Köy Enstitüleri´nde saz ve halk türküleri dersleri verdi. Ölüm nedeni akciğer kanseri. En güzel şiirlerinden bazılarını ölümünden hemen önce yazdı.

Türkçesi yalındır. Dili ustalıkla kullanır. Tekniği gösterişsiz ve nerdeyse kusursuzdur. Yaşama sevinciyle hüzün, iyimserlikle umutsuzluk şiirlerinde iç içedir. Doğa, toplumsal olaylar, din ve siyasete ince eleştiriler yönelttiği şiirleri de var. Şiirleri, Deyişler (1944), Sazımdan Sesler (1950), Dostlar Beni Hatırlasın (1970) isimi kitaplarında toplandı. Ölümünden sonra Bütün Şiirleri (1984) adıyla eserleri tekrar yayınlandı.

Büyük ustanın ölüm yıl dönümünde   okulumuz konferans salonunda anma programı düzenledi ve  büyük ustanın şarkıları okul koromuz tarafından seslendirildi.

Mrt

İzmir Senfoni Orkestrası Sanatçıları okulumuz konferans salonunda mini bir konser düzenleyip deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştılar. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Bireylerin, afetlerin ilk 72 saatine hazırlıklı olmalarını sağlamak, afete hazırlık kültürünü kazandırmak, farkındalık yaratmak, yaşadıkları mekânda alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak, afetlerde doğru davranış şekillerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamak amacıyla Temel Afet Bilinci Eğitimi yapıldı.

Mrt

İlimize yeni atanan aday öğretmenler hizmetiçi eğitim kapsamında okulumuza ziyarette bulundular.Bu güzel ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Mrt

Planlı bir biçimde ders çalışmak öğrencinin başarıya ulaşabilmesi için önemli bir etkendir. Başarı, çalışma alışkanlığı kazanmak, zamanı iyi kullanmayı bilmekten ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmekten geçmektedir.Bunun bilincini oluşturmak için öğrencilerimize rehberlik öğretmenimiz tarafından 05.03.2019 tarihinde küçük bir seminer verildi.

Mrt

Personel ve öğrencilerimize okulumuzda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınacak tedbirler ile  okul ve dersliklerin planlı bir şekilde boşaltılması ve önceden belirlenen açık alanlarda hiçbir izdihama yol açmadan toplanmaları sağlanması açısından 28.02.2019 Sivil Savunma gününde Personel tahliye tatbikatı yapıldı.

Şbt

YENİŞEHİR KAYMAKAMIMIZ SERDAR KARTAL DESTEKLERİYLE YAPTIRILAN KONFERANS SALONUMUZDA 13.02.2019 TARİHİNDE  İLK KONSERİMİZ GERÇEKLEŞTİ.

Ock

Okulumuzda "Yeteneklerinizin farkında mısınız? Projesi" kapsamında Gençlik Festivali düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Yenişehir Güzel Sanatlar Lisesi Süleyman Demirel Kampüsünde gerçekleştirilen festivale, 4 ilçeden 14 okuldan 8. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Ekm

19.10.2018 TARİHİNDE OKULUMUZU ZİYARETE GELEN 7.KOLORDU KOMUTANLIĞI BANDO EKİBİ ÖĞRENCİLERİMİZE MÜZİK ZİYAFETİ VERDİ.BANDO EKİBİ, ÖĞRENCİLERİMİZ TARAFINDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.